INFORMATION

Hejsan!
En hel del har hänt sen sist! Jag har t.ex. varit på avresemöte, fått reda på mitt avresedatum (13 augusti) och anmält mig till Camp. Nu vet jag också att jag slipper skoluniform (lättad). 
 
Lite kort då om avresemötet. Eftersom de flesta som åker med EF ska till USA handlade det mesta om just det och vissa saker de tog upp hade ingenting med min resa att göra. Ändå blev saker lite klarare nu än innan. Jag fick reda på massor med praktisk information om packning, pengar, banker, mobilabonnemang och CSN bidrag. Annars pratade de mycket om kulturkrockar och liknande, mötet var faktiskt väldigt bra trots att mycket vara anpassat till utbytesstudenterna som ska till USA. 
 
Här är även en väska och en tröja med trycket "CLASS OF '16" på och de 2 sista förberedelse böckerna, som jag fick på mötet:
 
 
 
Efter avresemötet kom jag och mina föräldrar fram till att det vore bra och kul om jag åkte på Camp. Lägret som heter Camp... är ett föberedelse läger som håller på i 13 dagar. Anledningen till att vi valde att anmäla mig var av flera anledningar, dels för att vi vet mindre om utbytesår i England jämfört med USA och Camp är inriktat på hur det fungerar i England endast. En annan anledning var att om jag inte skulle åka på Camp skulle jag åka så sent som 26 augusti, vilket jag tyckte var väldigt sent, alla mina kompisar hä hemma skulle ha börjat skolan då osv. Tredje anledningen för mig var att Bea skulle dit och jag tror det är bra om vi får umgås med varandra innan vi träffar värdfamiljen. Sista anledningen är att som utbytesstudent i England är det lättare att hålla kontakten med andra utbytesstudenter efterom landet inte är så stort. Och det vara roligt att få träffa de andra studenterna eftersom man kanske kan hålla kontakt med dem under årets lopp. 
 
Camp ligger i Winchester som ligger i södra England inte så långt ifrån Cowes (det lilla området jag ritat rött på kartan nedan). 
 
Här är också lite saker som jag kommer få göra på Camp.
 
 
Det var allt för den här gången!