Dimbola Lodge

Idag har det varit fint väder. Det känns verkligen som om våren är här nu. Ska tydligen vara sol hela nästa vecka också! Idag åkte jag, Bea, Sheila och Brian till Freshwater. Freshwater är där de första Isle of Wight festivalen ägde rum med legender som Jimi Hendrix, Bob Dylan och The Who. Så Dimbola Lodge har orginalbilder från festivalen och en massa gamla affischer. Jag älskade det hela. 
 
Självaste Dimbola Lodge var Julia Margaret Camerons hus, hon var en viktig person under Drottning Viktorias era gällande fotografi. Under den här tiden bodde många poeter på ön och specielt Freshwater, bland annat Virginia Woolf och Lord Alfred Tennyson, det fanns även en svenska som hängde i det här gänget som hette Jenny Lind. Cameron tog ikoniska porträtt av Virginia Wolf och Tennyson, hon har influerat Hollywood fotografer som Mapplethorpe och Mario Testino. 
 
Det fanns även ett rum där man kunde klä upp sig i gamla "Victorian" klädesplagg. Det var väldigt kul. Det fanns och ett supermysigt rum med gamla böcker man kunde köpa bövker i första upplagan och gamla Penguin böcker. Ett sådant där rum man kan sitta i timmar och kolla igenom böcker. Det var också ett café där det bakade hembakt, som var sjukt gott. 
 
På vägen hem åkte vi förbi Winklestreet, som har väldigt pitoreska hus, jag tror min farmor har varit där för hon visade mig bilder på en massa pitoreska hus innan jag åkte och jag har inte hittat något likknande innan idag. 
 
Älskar den här bilden av Bea så mycket
Isle of WIght knows
Ett rum fyllt med en tidslinje över vilka som uppträdde på Isle of Wights första festivaler.
 
Nu kan jag inte ladda upp fler bilder i detta inlägg så det får komma i ett annat.