Inge mer skolarbete men en ond tå.

Idag hade jag min sista examen. Den handlade om engelsk litteratur, The Great Gatsby och A Streetcar Named Desire. Jag har verkligen tyckt om att studera dem, men jag överskattade min förmåga och fick sitta och plugga tills det var väldigt sent igår kväll och gick upp väldigt tidigt i morse. Jag lärde mig allt jag behövde lära mig men tyckte det var svårt att strukturera svaren under själva examen. Får ju inte resultaten för något ämne förens i augusti heller, så nu är det bara att njuta av att vara skolfri. Kommer dock fortfarande gå till skolan imorgon eftersom mina vänner fortfarande har skola. Vi ska dessutom äta pizza och se på teater i drama, och det vill man inte missa. Nästa vecka är det dock lov! Åh så skönt. 
 
Idag har det varit soligt och fint så jag och lite vänner drog ner till stranden, flera av oss firade
 
 
att vi är klara med examinationer. Andra ville bara hänga i solen. Var en sjukt bra dag. Jag ramlade över en väska, böjde mitt ben i en vinkel jag inte visste var möjlig när jag fastnade i en grop, och fick en penna stucken i min tå. Det sista var kul i stunden men såret är rätt djupt och tån är svullen så nu haltar jag lite. Annars var det en underbar dag/kväll. Nu är jag dock väldigt trött och ska nog hoppa i kojs. 
 
Barry, with flowers in his hair 
zoë 
fotbooooollll
Sam, Alex, jag och Jack 
God Natt!!!!
 

Engelsk litteratur

Den här veckan har varit packad med exams och sömnbrist. Bestämde mig för att det var dags att lära mig Shakespeare citaten 23:00 igår och somnade då, så var tvungen att gå upp innan 6:00 idag för att hinna klart. Hann lära mig allt jag behövde så jag hoppas jag kan lyckas få ett C men har ingen aning om det är möjligt. Jag har ju inte alls tyckt om Rickard III men nu börjar jag förstå storheten med Shakespeare. Språket är ju magiskt när man väl fattar vad som pågår. Sen är ju Rickard inte roligaste pjäsen, väldigt svår att få att se bra ut på scen eller tv. Men jag har lärt mig så mycket tack vare att studera Shakespeare här. 
 
Jag hade hela tre exams den här veckan. Bara två kvar nu sen är jag klar och då är det tekniskt sätt sommarlov! I helgen ska jag mest plugga och hänga med värdfamiljen för alla vänner är ändå upptagna med sista minuten plugg. Är ju ändå man United vs crystal palace imorgon så det är något att se fram emot. Och idag tog jag, Bea och Marit en fika. Älskar mina holländskor. 
 
Just nu sitter jag och är lite nostalgisk över det gågna året. Så sjukt att jag är hemma om mindre än en månad. Så sjukt blandade känslor. Allt jag har saknat är också saker som har varit skönt och lärorikt att vara ifrån. Allt som jag tyckt mindre om här kommer vara jobbigt att lämna. Aja det är väl bara att ta vara på sista tiden och göra det bästa av den svenska sommaren. Kommer dock vara sjukt svårt att lämna folk som Bea som är som en syster nu.
 
Rickard III pjäs börjar med "Now is the winter of our discontent"
Bokstavligen Rickard. Vidrig är han om man inte vill sönder analysera honom. Han försöker också gifta sig med sin brorson efter han dödat hennes bröder.
I första talet beskriver han sin puckelrygg och utseende som så pass oattraktivt att "dogs bark at me as I halt by them"
 
Mitt favorit quote är ändå:
"Who, I, my lord I we know each others faces, But for our hearts, he know no more of mine, than I of yours; Nor I no more of his, than you of mine"
 
Trevlig helg!

Eurovision och nån mil

Den här helgen har varit underbar och pluggfri, det kanske inte är en slump? I fredags var jag nere vid Gurnarda strand med kompisar. Igår var det middag med alla utbytesstudenter som gällde, det var en slags avslutnings grej. Efter det drog jag till Mitch för att kolla på Eurovision. Vi gick all in. Hade lappar och röstningssystem och pengar till vinnaren. En riktigt bra kväll helt enkelt. 
 
Problemet med att jag hade en väldigt bra och sen kväll igår var att jag skulle lämna huset 7:15 idag för att ta bussen till Sandown där jag träffade Marit och hennes värdfamilj. Vi skulle nämligen gå 8 miles vilket är ca 13 km. Det var inte extremt jobbigt men vi höll ett högt tempo och naturen var så fin! Mysigt att bara gå och snacka och skratta i några timmar i fin natur. Nu är jag dock rätt trött och hungrig. Så jag ska äta och hoppa in i duschen, sen är det Shakespeare och Tennyson som gäller. Jolly innit? 
Taggade för Eurovision var vi.
Länderna jag representerade 
Representanterader Sverige, Nederländerna, Tyskland och Sydafrika.
Kunde tyvärr inte rotera bilden.
 
Hoppas ni haft en bra helg!!