Engelsk litteratur

Den här veckan har varit packad med exams och sömnbrist. Bestämde mig för att det var dags att lära mig Shakespeare citaten 23:00 igår och somnade då, så var tvungen att gå upp innan 6:00 idag för att hinna klart. Hann lära mig allt jag behövde så jag hoppas jag kan lyckas få ett C men har ingen aning om det är möjligt. Jag har ju inte alls tyckt om Rickard III men nu börjar jag förstå storheten med Shakespeare. Språket är ju magiskt när man väl fattar vad som pågår. Sen är ju Rickard inte roligaste pjäsen, väldigt svår att få att se bra ut på scen eller tv. Men jag har lärt mig så mycket tack vare att studera Shakespeare här. 
 
Jag hade hela tre exams den här veckan. Bara två kvar nu sen är jag klar och då är det tekniskt sätt sommarlov! I helgen ska jag mest plugga och hänga med värdfamiljen för alla vänner är ändå upptagna med sista minuten plugg. Är ju ändå man United vs crystal palace imorgon så det är något att se fram emot. Och idag tog jag, Bea och Marit en fika. Älskar mina holländskor. 
 
Just nu sitter jag och är lite nostalgisk över det gågna året. Så sjukt att jag är hemma om mindre än en månad. Så sjukt blandade känslor. Allt jag har saknat är också saker som har varit skönt och lärorikt att vara ifrån. Allt som jag tyckt mindre om här kommer vara jobbigt att lämna. Aja det är väl bara att ta vara på sista tiden och göra det bästa av den svenska sommaren. Kommer dock vara sjukt svårt att lämna folk som Bea som är som en syster nu.
 
Rickard III pjäs börjar med "Now is the winter of our discontent"
Bokstavligen Rickard. Vidrig är han om man inte vill sönder analysera honom. Han försöker också gifta sig med sin brorson efter han dödat hennes bröder.
I första talet beskriver han sin puckelrygg och utseende som så pass oattraktivt att "dogs bark at me as I halt by them"
 
Mitt favorit quote är ändå:
"Who, I, my lord I we know each others faces, But for our hearts, he know no more of mine, than I of yours; Nor I no more of his, than you of mine"
 
Trevlig helg!